Sulm aktual ndaj gazetareve te Top Channel, 08/02/2023, Nikel, Fushe Kruje

  0
  127
  Shteti AL
  Emri dhe mbiemri Antela lika, Daniel Shkulaku, Mark Arra
  Gjini Group
  Data 08/02/2023
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Emri i Medias Top Channel
  Burimi https://top-channel.tv/2023/02/09/presidenti-begaj-denon-su0lmin-me-arme-ndaj-gazetareve-te-fiks-fare-organet-ligjzbatuese-te-ndjekin-rastin/?fbclid=IwAR1MT1URxhtOfQAYbWD9-2owzBTnmEycFUoYh2k2sluGOaxWKg1cINFeA4U&mibextid=ykz3hl
  Përfundimi ligjor Në vazhdim (rasti nuk është mbyllur)
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po

  Gazetarët e emisionit investigativ Fiks Fare u sulmuan fizikisht më 8 shkurt teksa po filmonin germimet ilegale në lumin Zeze në Nikel, Fushë Krujë, rreth 30 km larg kryeqytetit në Shqipëri.

  Droni i gazetarëve u qëllua me armë dhe tre burra me armë dolën përpara, duke i drejtuar armët grupit te xhirimit vetëm disa metra larg. Më pas një person i maskuar iu afrua atyre, duke u përpjekur të merrte kamerën me pamjet dhe duke sulmuar fizikisht grupin e xhirimit, duke kërcënuar edhe jetën e tyre për më shumë se 30 minuta. Ndonëse arritën të arratiseshin, kishin mbi 50 minuta që prisnin ndërhyrjen e patrullës së policisë.