Sulm aktual ndaj gazetarëve, Tiranë, 06.07.2023

  0
  103
  Shteti AL
  Emri dhe mbiemri Grup Gazetaresh
  Gjini Group
  Data 07/06/2023
  Qyteti Tirane
  Lloj i incidentit
  Emri i Medias Ora News, News 24, Syri TV, MCN
  Burimi https://safejournalists.net/portfolios/safejournalists-sulm-verbal-ndaj-gazetareve-ne-shqiperi/?lang=sq&fbclid=IwAR0eCZpnRu8C5sJ5a04sdhTg0eQgu6soDkj-oNdE_1dql5xEAGsj-5CC7CA
  Përfundimi ligjor Në vazhdim (rasti nuk është mbyllur)
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po

  Disa gazetarë dhe media janë sulmuar mbrëmjen e djeshme gjatë tensioneve në mbledhjen e grupit të PD-së nga mbështetësit e Lulzim Bashës. Pesë media kanë raportuar mëngjesin e sotëm nga ambientet e jashtme të PD-së dhe janë sulmuar nga deputetë dhe simpatizues të Partisë Demokratike. Gazetari Osman Stafa përfaqësues i News 24, Ardit Hoxha përfaqësues i EuroNews, Andon Kello përfaqësues i MCN, Ermal Rizai përfaqësues i Syri Tv dhe Isa Myzyraj përfaqësues Ora News nuk u lejuan të kryejnë detyrën.

  Në orët e para të mëngjesit gazetari Isa Myzyraj raportoi se mbështetësit e Lulzim Bashës shanë dhe shanë anëtarët e opozitës së PD-së që u larguan të parët nga selia. Kërcënimet kanë vazhduar ndaj gazetarëve të pranishëm në takim.

  Në një prononcim në Facebook, Myzyraj tha se një grup personash u kanë kërkuar që të fikin kamerat dhe të mos regjistrojnë.

  “Dhuna verbale, kërcënimet, fyerjet dhe tentativat për dhunë fizike ndaj gazetarëve në orët e para të mëngjesit pranë selisë së Partisë Demokratike janë një kambanë alarmi jo vetëm për lirinë e medias por edhe për sigurinë fizike të gazetarëve. ”, deklaroi Myzyraj.

  “Disa individë mbështetës të Bashës kanë ushtruar dhunë verbale, kërcënime, fyerje dhe tentativa për dhunë fizike ndaj gazetarëve pranë selisë së Partisë Demokratike. Këto ngjarje janë një kambanë alarmi jo vetëm për lirinë e medias, por edhe për sigurinë fizike të gazetarëve”, tha Osman Stafa.

  Gjithashtu, ai shtoi në deklaratën e tij në Facebook se: “Siguria e gazetarëve është rrezikuar seriozisht sot në agim, politikanët e lartë të PD-së duhet të urdhërojnë urgjentisht mbështetësit e tyre që të ndalojnë menjëherë këto sjellje të rrezikshme që dëmtojnë lirinë e medias, dhe vënë në rrezik gazetarët”.