Sulm kibernetik ndaj Buletini Ekonomik, 26.02.2022, Prishtinë

  0
  123
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 25/02/2022
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënimet kundër mediave dhe organizatave mediale
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Buletini Ekonomik
  Burimi Buletini Ekonomik
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me shqetësim ka pranuar lajmin për sulmet kibernetike ndaj faqeve të “Buletini Ekonomik” dhe “Buletini Newsletter”.

  Në njoftimin drejtuar AGK-së thuhet se: “Më 25.02.2022, në orët e hershme të mëngjesit janë sulmuar dy faqet kryesore të “Buletinit Ekonomik” në Facebook: “Buletini Ekonomik” dhe “Buletini Newsletter”. Për momentin, të dyja këtyre faqeve u është tjetërsuar pronësia nga sulmi kibernetik i sipërpërmendur. Që nga dje, stafi udhëheqës i portalit tonë, nuk i ka nën menaxhim këto faqe…Për rastin, qysh mbrëmë është njoftuar Policia e Kosovës, dhe për këtë stafi i Buletinit Ekonomik ka dhënë deklaratë për rastin.”

  AGK-ja e dënon këtë sulm dhe fton organet e rendit ta trajtojnë me prioritet këtë rast në mënyrë që kryerësit e këtij veprimi të dalin para drejtësisë.

  AGK-ja thekson nevojën e reagimit të menjëhershëm të organeve të rendit në këto raste në mënyrë që të mundësohet ushtrimi papenguar i profesionit.