Sulm kibernetik ndaj portalit Nacionale, Prishtinë, 11.07.2022

  0
  110
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Nacionale
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 11/07/2022
  Qyteti Prishtina
  Lloj i incidentit Sulmet ndaj mediave dhe organizatave mediale
  Lloji i medias: Online
  Burimi Nacionale
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK-ja kërkon nga Policia e Kosovës, dhe Njësiti për Krime Kibernetike që të hetojnë urgjentisht burimin e këtyre sulmeve dhe gjetjen e autorëve të këtij organizimi.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Asociacioni i Gazetareve të Kosovës është njoftuar sot nga redaksia e portalit online “Nacionale”, se po përballen me një seri sulmesh kibernetike, që ndikojnë direkt në punën e gazetarëve të kësaj medie.

  AGK-ja kërkon nga Policia e Kosovës, dhe Njësiti për Krime Kibernetike që të hetojnë urgjentisht burimin e këtyre sulmeve dhe gjetjen e autorëve të këtij organizimi.

  Mediet kosovare kanë qenë cak i sulmeve kibernetike edhe në të kaluarën, dhe kjo ndikon përvec financiarisht edhe në lirinë e medias për të vepruar si dhe sigurinë e informacioni. Prandaj, AGK-ja fton institucionet e sigurisë së Kosovës që ta trajtojnë fenomenin me prioritet.