Sulm ndaj ekipit të Klan Kosovës, Zubin Potok, 26.12.2022

  0
  90
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Qendresa Bellagoshi, Drin Demiri, Agon Bejtullahu dhe Elsad Sinani
  Data 26/12/2022
  Qyteti Zubin Potok
  Lloj i incidentit Sulmet ndaj mediave dhe organizatave mediale
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Lloji i medias: Elektronike
  Emri i Medias Klan Kosova
  Burimi Klan Kosova
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK-ja, kërkon nga KFOR-i dhe EULEX-i që të luajnë rol shtesë për të garantuar sigurinë fizike të gazetarëve, që vazhdojnë të jenë cak i sulmeve të organizuara nga grupe personash të maskuar.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Persona të maskuar e kanë sulmuar ekipin e Klan Kosovës në Zubin Potok.

  Ekipi i përbërë nga gazetarët Qëndresa Bellagoshi, Drin Demiri, kameramani Agon Bejtullahu dhe shoferi Elsad Sinani, janë sulmuar sot në fshatin Zupç. Gazetarja Bellagoshi dhe shoferi Sinani kanë marrë trajtim mjekësor, pasi që xhamat e veturës së thyer nga gurët i kanë goditur në fytyrë. Teksa, Demiri dhe Bejtullahu kanë shpëtuar pa lëndime.

  Për rastin është njoftuar edhe Policia e Kosovës.

  Sulmet e vazhdueshme përbëjnë kërcënim serioz për sigurinë e gazetarëve dhe pengojnë raportimin për zhvillimet në veri. Andaj, AGK-ja, kërkon nga KFOR-i dhe EULEX-i që të luajnë rol shtesë për të garantuar sigurinë fizike të gazetarëve, që vazhdojnë të jenë cak i sulmeve të organizuara nga grupe personash të maskuar.