Sulm ndaj ekipit të REL-it, Zubin Potok, 30.05.2023

  0
  49
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 30/05/2023
  Qyteti Zubin Potok
  Lloj i incidentit Sulmet ndaj mediave dhe organizatave mediale
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Lloji i medias: Elektronike
  Emri i Medias Radio Evropa e Lire
  Burimi Radio Evropa e Lire
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Në vazhdën e ndodhive në komunat në veri të vendit, mbi 15 sulme në drejtim të gazetarëve kanë ndodhur vetëm dy ditët e fundit.

  Një mjet shpërthyes është hedhur nga një grup i protestuesve serbë, në drejtim të veturës (taksi) në të cilën ishte ekipi i Radio Evropa e Lirë.

  Sipas ekipit prezent, nuk dihet mjeti shpërthyes i cili është hedhur në drejtim të tyre, mirëpo zhurma ka qenë e madhe. Fatmirësisht, asnjëri nga pjesëtarët e ekipit nuk është lënduar.

  Në vazhdën e ndodhive në komunat në veri të vendit, mbi 15 sulme në drejtim të gazetarëve kanë ndodhur vetëm dy ditët e fundit.