Sulm ndaj gazetares Albulena Rexha, Mitrovicë e Veriut, 13.10.2021

  0
  180
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Albulena Rexha
  Gjini Femër
  Data 13/10/2021
  Qyteti Mitrovice e Veriut
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Lloji i medias: Elektronike
  Emri i Medias Kanal10
  Burimi Kanal10
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është i alarmuar me faktin që gazetarët kosovarë që po raportojnë nga veriu vazhdojnë të jenë të rrezikuar. AGK-ja edhe njëherë autoritetet relevante të sigurisë që të mundësojnë raportimin dhe kryerjen e punës nga ana e gazetarëve në një ambient të sigurt.

  Gazetarja e Kanal10, Albulena Rexha përderisa ishte duke raportuar live nga Mitrovica e Veriut është sulmuar nga serbët lokal me një mjet shpërthyes.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është i alarmuar me faktin që gazetarët kosovarë që po raportojnë nga veriu vazhdojnë të jenë të rrezikuar.

  Kolegët tanë po sulmohen vazhdimisht nga protestuesit lokalë, që po gjuajnë mjete të ndryshme në drejtim të tyre.

  Ftojmë edhe njëherë autoritetet relevante të sigurisë që të mundësojnë raportimin dhe kryerjen e punës nga ana e gazetarëve në një ambient të sigurt.