Sulm ndaj gazetarëve, Blerim Uka, Shkup, 02/11/2017

  0
  110
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 1
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? a : 1

  Është shumë dëshpëruese që ky incident të ndodh më 2 nëntor në ditën ndërkombëtare për të ndalur mosndëshkueshmrinë për krimet ndaj gazetarëve. Ky qëndrim i institucioneve ndaj gazetarëve është plotësisht e papranueshme dhe ka për qëllim që të frikësoj gazetarët dhe të japin kurajo për vetë-censurë kur raportohet për séance gjyqësore.
  Blerim Uka nga Pristina dhe Ibrahim Mahmuti nga Shkupi janë mbajtur në stacion të policisë për gjashtë orë, me shpjegimin se ata kanë xhiruar apo fotografuar gjykatësen e gjykimit të rastit të quajtur ‘rastii Kumanovës”. Ata janë liruar pas gjashtë orë mbajtjeje në stacion policor.