Sulm ndaj gazetarëve dhe medieve, Prishtinë, 25.05.2023

  0
  42
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 25/05/2023
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënimet kundër mediave dhe organizatave mediale
  Nga kush Nga personat publik
  Shkelësi / i dyshuari Sami Kurteshi
  Burimi Facebook
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Sami Kurteshi
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po

  Anëtari i partisë politike Vetëvendosje në KQZ, Sami Kurteshi, është përfshirë të mërkurën në një sulm të radhës, të rëndë kundër medieve dhe gazetarëve.

  Duke komentuar reagimet për emërimin e zonjës Luljeta Aliu për anëtare të Komisionit të Pavarur të Medieve, zoti Kurteshi, ka akuzuar mediet dhe gazetarët se janë pjesë e “krimit të organizuar politik-ekonomik nën firmën e PLANS”.

  Në një gjuhë shumë të rrezikshme dhe absolutisht të papranueshme, zoti Kurteshi ka shkruar se “AGK është pjesë e pandashme e makinës përbaltëse të krimit të organizuar!”. Ai gjithashtu, ka akuzuar aktivistë të shoqërisë civile për reagimet duke i quajtur “ekspert/e” vendor/e, ushujza parazitore të PLANS-it”.

  AGK-ja, sërish i bën thirrje kryeministrit dhe kryetarit të Vetëvendosjes, Albin Kurti, që të angazhohet për ndalimin e sulmeve të vazhdueshme të eksponentëve të qeverisë dhe partisë së tij, pasi ato ndikojnë direkt në sigurinë e gazetarëve në Kosovë.