Sulme te tjera ndaj gazetares Ola Xama, 15/07/2023, Tirane

  0
  115
  Shteti AL
  Emri dhe mbiemri Ola Xama
  Gjini Female
  Data 15/07/2023
  Qyteti Tirana
  Lloj i incidentit
  Emri i Medias BIRN Albania
  Burimi https://www.reporter.al/2023/07/15/organizatat-e-medias-denojne-sulmin-e-veliajt-ndaj-gazetares-ola-xama/
  Përfundimi ligjor Në vazhdim (rasti nuk është mbyllur)
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po

  Pas një artikulli investigativ të publikuar nga Znj. Xama dhe BIRN Shqipëri mbi hetimin e vazhdueshëm të SPAK mbi rastin e inceneratorëve në Shqipëri më 13 Korrik, Kryetari Veliaj ngriti një sulm verbal ndaj gazetares. Artikulli, i cili paraqet një analizë të bazuar në të dhënat nga SPAK lidhur me këtë çështje, emëron zyrtarë të ndryshëm të lartë, përfshirë kryetarin vetë, dhe është prodhuar me një përkushtim ndaj interesit publik dhe integritetit investigativ.

  Kryetarit iu ofrua mundësia të komentonte para publikimit të artikullit, të cilën ai e refuzoi. Pas publikimit, ai ngriti një sulm personal ndaj Znj. Xama, duke e quajtur atë “Ti nuk je gazetare, ti je vrasëse me kontratë” në një mesazh në WhatsApp. Ky sulm verbal alarmant u ndoq nga një retorikë e turbullt e ngjashme nga media të tjera (ketu, ketu), duke rritur më tej mjedisin armiqësor për gazetaren.