Sulmet aktuale ndaj gazetares Marsi Korreshi dhe grupit të xhirimit të SYRI TV, 16/07/2023, Rrogozhinë

  0
  111
  Shteti AL
  Emri dhe mbiemri Marsi Korrezhi dhe Skuadra e xhirimi te Syri TV
  Gjini Group
  Data 16/07/2023
  Qyteti Rrogozhine
  Lloj i incidentit
  Emri i Medias SYRI TV
  Burimi https://dosja.al/live-updates/emrat-kercenuan-grupin-e-xhirimit-te-syri-tv-ne-rrogozhine-policia--i314956
  Përfundimi ligjor Në vazhdim (rasti nuk është mbyllur)
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po

  Më 16 korrik, gazetarja Marsi Korreshi dhe ekipi i saj nga SYRI TV morën kërcënime serioze gjatë mbulimit të një mbledhjeje të Partisë Socialiste në qytetin e Rrogozhinës, në prag të zgjedhjeve lokale të planifikuara për 23 korrik.

  Ekipi raportoi se u kërcënuar dhe u keqtrajtua nga dy individë, të identifikuar si të afërmit e kandidatit të Partisë Socialiste, Edison Memolla. Marsi Korreshi dhe ekipi ishin duke raportuar në transmetim live nga Rrogozhina për organizimin e një dreke për mësues, mjekë, dhe punonjës të tjerë administrativ nga kandidati i Partisë Socialiste, veprim ky i cili është i ndaluar gjatë fushatave zgjedhore.

  Gazetarja raportoi se disa individë, si në këmbë ashtu dhe me automjete, i rrethuan dhe i kërcënuan ekipin, i prekën fizikisht dhe i kërkojnë të ndalonin transmetimin dhe të largoheshin nga vendi. Ata u kërcënuan edhe me largim të dhunshëm.

  Policia e Rrogozhinës reagoi pranë incidentit shpejt, pasi mori një thirrje në ndihmë nga ekipi i SYRI TV rreth orës 11:55 të të dielën, më 16 korrik. Shërbimet e Policisë i këshilluan ekipin të paraqesin një ankesë formale dhe kanë identifikuar dhe shoqëruar dy individët e përfshirë, të cilët janë të dy banorë të Rrogozhinës dhe të afërm të kandidatit të Partisë Socialiste, për veprime të mëtejshme procedurale në Stacionin e Policisë Rrogozhinë.

  Reagimi i Policisë së Shtetit: https://www.facebook.com/policiashtetitshqiptar/posts/pfbid02mRfqUvw95qK3YQs9zbbgHYqcxdKQdnbHEk1BLNHJw8mjG9AACLdnK6bND6qqjT41l

  Burime të tjera sources:

  https://www.youtube.com/watch?v=ppQJB32E6rU&t=7s

  http://www.mcntv.al/node/170302

  https://dosja.al/aktualitet/video-raportuan-aktivitetin-e-kandidatit-te-ps-se-ne-rrogozhine-kerce-i314930?fbclid=IwAR3LxTfbDMljtqpR_XWWmDmc_b8VaSKGyJ7pu-r1jOdnB5cZHgXd8YWttX0

  https://lapsi.al/2023/07/16/video-larot-e-edison-memolles-kercenojne-gazetaren-e-syri-tv/