Sulmet aktuale ndaj gazetarëve, Nenad Milenkovic, Mitrovica e Veriut, 28. 04. 2020

  0
  133
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 1
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? a : 1

  Nenad Milenkovic gazetar dhe pronar i Televizionit Plus është sulmuar fizikisht në Mitrovicën e Veriut nga persona të pa njohur.

  Katër persona të maskuar, në afërsi të ndërtesës së Komunës së Mitrovicës së Veriut kanë sulmuar gazetarin Nenad Milenkovic. Si pasoj e lëndimeve trupore gazetari ka marrë tretman mjekësor. Personat të cilët kanë kryer këtë sulm ende janë të panjohur për policinë, përderisa dyshimet e bazuar çojnë në atë se lidhet me profesionin e gazetarit që ushtron Milenkovic.

  Sulmi është dënuar nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ku i është kërkuar institucioneve të rendit që të bëjnë përpjekje në gjetjen e agresorëve.