Sulmet ndaj gazetarëve, Eduard Haliti, Podujevë, 18.04.2016

  0
  70
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 1
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? a : 1

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është njoftuar se Policia e Kosovës në Podujeve ka penguar në kryerje të detyrës gazetarin e Agjencisë së lajmeve KosovaPress, Eduard Haliti. Pengimi i gazetarit, për më shumë detyrimi nga zyrtarët policor që ai t’i fshinte xhirimet që kishte realizuar me celular përbënë shkelje të rëndë të lirisë së shtypit. Gazetari Haliti ka qenë duke kryer punën e tij derisa po xhironte një zyrtar policor duke tentuar që ta arrestonte një qytetar. AGK konsideron se Policia e Kosovës nuk do të duhej të pengonte gazetarin në momentin kur ai ka treguar kartelën identifikuese si dhe dokumentin identifikues të Agjencisë së Lajmeve KosovaPress.