Shqipëri: Media nuk duhet të ndiqet penalisht për raportim me interes...

0
Grupet e lirisë së medias ngrenë shqetësimin për reagimin e ashpër Shoqatat e nënshkruara për lirinë e medias dhe gazetarët shprehin sot shqetësimin e përbashkët...

Shqipëri: Grupet e lirisë së medias bëjnë thirrje për një gjyq...

0
Organizatat e nënshkruara për lirinë e medias dhe lirinë e shprehjes, si dhe sindikatat e shoqatat e gazetarëve janë shumë të shqetësuar nga padia...

Fondi IJ4EU hap thirrje të reja për gazetari investigative ndërkufitare

0
Grante deri në 50,000 euro për projekte ndërkufitare në Bashkimin Evropian dhe vendet kandidat për në BE Fondi i Gazetarisë Investigative për Evropën (IJ4EU) sot,...

Këshilli i Evropës regjistroi dhjetë raste sulmesh ndaj gazetarëve pas reagimit...

0
Këshilli i Evropës ka regjistruar 23 sulme ndaj gazetarëve dhe shkelje të të drejtave të tyre në rajon në Platformën e tij për Mbrojtjen...

Shqipëria: Mbulimi mediatik i Raportit të Gazetarëve të Sigurt 2021

0
Raporti i Gazetarëve të Sigurt "Treguesit mbi Nivelin e Lirisë së Medias dhe Sigurinë e Gazetarëve në Shqipëri 2021", me autor Blerjana Bino dhe...

Blerjana Bino iu bashkua Barometrit Kombëtar të të Drejtave të Njeriut...

0
Blerjana Bino, Hulumtuese e Gazetarëve të Sigurt në Shqipëri, mori pjesë në panelin e diskutimit pas publikimit të Barometrit Kombëtar të të Drejtave të...

Shqipëri: Kryeministri Edi Rama duhet të anulojë ndalimin e gazetarëve për...

0
Grupet e lirisë së shtypit i shkruajnë kryeministrit për të protestuar kundër kufizimeve arbitrare Instituti Ndërkombëtar i Shtypit (IPI) iu bashkua sot nga organizatat ndërkombëtare...

Reagime: “Riedukimi i Kryeministrit ndaj gazetarëve, shkelje e të drejtës për...

0
Konferenca për shtyp e thirrur nga Kryeministri Rama për t’ju përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në 1 korrik, çoi në “riedukim” gazetarin e A2 CNN,...

SJ: Kryeministri i Shqipërisë e ndaloi gazetarin të marrë pjesë në...

0
Të premten e kaluar, më 1 korrik, gjatë një konference për shtyp me gazetarë, Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama i tha Klevin Mukës, gazetar...

Media shkeli etikën në ngjarjen e Librazhdit; “Arsyet pse jeta private...

0
Prej disa ditësh, në rrjete sociale dhe mediat online u shpërnda një video e filmuar brenda hapësirës private të një qytetareje nga Librazhdi. Materiali...

Gratë në mediat shqiptare: Nga viktimizimi për herë të dytë te...

0
Në tetor 2017, një vajzë 15-vjeçare në një fshat të largët në Shqipërinë juglindore raportoi në polici se ishte përdhunuar vazhdimisht nga një fqinj,...

Raporti i AMA: Televizionet abuzuan me reklamat e barnave gjatë pandemisë

0
Raporti i Autoritetit të Mediave Audiovizive AMA doli në përfundimin se gjatë vitit 2021,në kohën e pandemisë, televizionet abuzuan me reklamat për barna. AMA raportoi...