Delegacioni i BE-së shpall fituesit e Çmimit të Gazetarisë Hulumtuese 2023

0
109
Source/Author: (balkanweb.com, infoweb.tv, panorama.com.al, gazetadrita.al)
Source/Photo: Eu in Albania

Delegacioni i Bashkimit Evropian (BE) në Shqipëri shpalli të enjten fituesit e Çmimit të Gazetarisë Investigative të BE-së 2023. Ata janë Osman Stafa i News24 TV, Aurora Velaj i BIRN Albania, Anila Hoxha i Top Channel TV dhe gazetari i pavarur Artan Rama. “Urime Aurora Velaj, Osman Stafa, Anila Hoxha dhe Artan Rama për çmimin e BE-së për Gazetari Investigative 2023!

Njohja e punës së gazetarëve investigativë dhe mbështetja e tyre është një aspekt i rëndësishëm i mbështetjes së BE-së për sektorin e medias në Shqipëri. Në këto kohë të vështira të dezinformimit në rritje, ne kemi nevojë tani më shumë se kurrë për punën e zellshme profesionale të gazetarëve”, shkruan Delegacioni i BE-së. në kanalet e saj zyrtare të mediave sociale në lidhje me çmimet e gazetarisë investigative.