HND osuđuje prijetnju zastupnika Ivana Pernara novinaru HRT-a Aleksandru Stankoviću

0
336
Source/Author: HND
Source/Photo: HRT

ZAGREB, 25.05.2017. – HND osuđuje prijetnju zastupnika u Hrvatskom saboru Ivana Pernara kako će „kad Živi zid osvoji vlast“ novinara HRT-a, urednika i voditelja emisije „Nedjeljom u dva“ na prvom programu HRT-a Aleksandra Stankovića „maknuti s HRT-a“ kao i „sve ostale pristrane i neprofesionalne novinare i urednike“.

Zastupnik Pernar izjavio je to komentirajući za portal Fairpres.hr sudsku odluku kojom je muškarac koji se deklarirao kao simpatizer Živog zida pravomoćno osuđen na 7 mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od dvije godine zbog prijetnji upućenih Stankoviću.

Prijetnje kolegi Stankoviću dogodile su se nakon što je Ivan Pernar demonstrativno napustio studio, nezadovoljan načinom na koji je Stanković vodio emisiju u kojoj je Pernar bio gost.

Zastupnik Pernar trebao bi znati da su prijetnje političkim “čistkama“ novinara nedopustive u demokratskoj zemlji, ali ipak se ovom izjavom pridružio onim političarima koji nekažnjeno prijete novinarima.

HND jednako odgovornima smatra i one političare koji političke prijetnje novinarima ne osuđuju i tako potiču na nove prijetnje, uključujući i fizičke napade na novinare.

Za Izvršni odbor HND-a:

Saša Leković, predsjednik