Javni poziv na dostavljanje prijava na Novinarsku akademiju 2017

0
293
Source/Author: BH novinari
Source/Photo: BH novinari

fbtwSarajevo, 10.05.2017.-Udruženje/udruga BH novinari poziva studente/ice novinarstva i komunikologije i mlade novinare/ke (do 35 godina starosti) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Novinarsku akademiju 2017 – ljetnu školu edukacije novinara i studenata novinarstva, koju BH novinari organiziraju po četvrti put.

Ljetni edukativni kamp Novinarske akademije 2017 održava se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i biće organizovan u periodu od 4. do 9. juna u hotelu Vučko na Jahorini.

Tema praktične obuke studenata/ica i mladih novinara/ki je “Izvještavanje o različitostima kao novinarski doprinos jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH”, a predavači će biti istaknuti profesori novinarstva i novinarske etike, medijski profesionalci, međunarodni stručnjaci i aktivisti/ce civilnog društva.

Organizator snosi troškove petodnevnog boravka u hotelu Vučko na Jahorini, kao i putne troškove dolaska i odlaska sa Novinarske akademije 2017.

Za pojedinačnu prijavu na Novinarsku akademiju 2017. potrebno je:

  1. popuniti online formu (https://goo.gl/forms/1Ikv28yS1rE9kClu1) traženim podacima i kraćim motivacijskim pismom te
  2. dostaviti na email adresu bhnovinari@bhnovinari.ba pisma preporuke od najmanje dvije osobe iz medija i/ili fakulteta, odnosno studija novinarstva i komunikologije ili drugih fakulteta društvenog smjera (*članovi Udruženja/udruge BH novinari nisu obavezni dostaviti pisma preporuke).

Upitnik i prateću dokumentaciju treba istpuniti/dostaviti najkasnije do 20. maja 2017.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju – telefon 033 223 818.

Poziv – dokument (PDF): 2017novinarskaakademijapoziv-doc