Obustavljen postupak protiv Lekovića

www.rtcg.me

PODGORICA, 16.05.2019. – Direktor Televizije Crne Gore Slavko Đurđić povukao je zahtjev za vođenje disciplinskog postupka protiv novinara Vukomana Lekovića.

Đurđić je konstatovao da je očigledno došlo do nesporazuma u komunikaciji između njega i zaposlenog, kao i da je Leković formalno odbio izvršenje radne obaveze.

“Leković i sam tvrdi da mu je žao, ali nije postojala mogućnost otkazivanja gostiju u emisiji i pozivanja gostiju po izboru zaposlenog i samim tim izvršenja radne obaveze, jer su već bili pozvani gosti, što ne bi bilo profesionalno od strane RTCG”, kazao je Đurđić, navodi se u zapisniku disciplinske komisije.

Leković je rekao da mu je žao što je došlo do takve situacije, dodajući kako smatra da je postojao nesporazum u komunikaciji između njega i direktora TVCG.

“Đurđić je razumio da sam mu dao bezuslovnu saglasnost za izbor teme i gostiju. Mislio sam da ću biti blavogremeno obaviješten ko će biti gosti i koja će biti tema emisije, što se nije moglo dogoditi. To razumijem, jer je posao koji obavljam zahtjevan, kao i okolnosti u kući u kojoj radim”, naveo je Leković.

On smatra da je u redu što je Đurđić povukao zahtjev za vođenje disciplinskog postupka.

“Dugo godina se znamo i profesionalno sarađujemo. Prihvatam i saglasan sam sa Đurđićevom izjavom da je moglo doći do nesporazuma u komunikaciji, odnosno pogrešnog shvatanja izrečenog. Žao mi je što došlo do ove situacije”, kazao je Leković, navodi se u zapisniku disciplinske komisije.

Leković se javnosti obratio, nakon što je odbio da radi emisiju “Okvir” koja je na programu bila 17. marta, zbog, kako je kazao, načina odabira teme i gostiju.

Menadžment TVCG je nakon toga pokrenuo disciplinski postupak protiv Lekovića krajem marta.


www.rtcg.me, Podgorica, 16/05/2019