Napad na predsjednika HND-a Sašu Lekovića – nepoznati počinitelj sabotirao Lekovićev automobil

0
272
Source/Author: [:hr]Ema Tarabochia[:]
Source/Photo: [:hr]HND[:]

ZAGREB, 28.10.2016. – Predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću na autoputu Bregana – Lipovac otkazao je automobil. Pregledom automobila ustanovljeno je da je nepoznati počinitelj sabotirao automobil – na prednjem desnom kotaču prepilio je dva vijka, ne bi li tijekom vožnje oni pukli i prouzročili kobnu nesreću za Lekovića i druge osobe.

Leković je automobil uspio zaustaviti u zaustavnoj traci autoceste nakon čega ga je odvukao kod mehaničara koji je utvrdio što je uzrokovalo nezgodu. Informaciju o sabotaži Leković je objavio na svom Facebook profilu, koju prenosimo u cijelosti:

“Znate da sam ja dosadan tip koji na FB-u postavlja samo postove u vezi sa novinarstvom i medijima te ponekad neku mjuzu. No, ovo je zanimljivo i mislim da je zaslužilo da bude objavljeno. Just in case. Danas poslije podne nasred autoputa auto mi je „poludio“. Počeo se tresti a potom krivudati.

Uspio sam ga zaustaviti u zaustavnoj traci i shvatio da mi je prednji desni kotač iskrivljen i prednja plastična „maska“ izvaljena iz ležišta. Kako je auto star prva misao bila je da je to uzrok. No, kako imam odličnog auto mehaničara koji mi „radi“ aute već gotovo 25 godina a auto je bio na tehničkom i registraciji prije dvadesetak dana ništa mi zapravo nije bilo jasno.

Odšlepali su me do prvog ozbiljnog auto mehaničara koji je auto preuzeo, obećao da će ga pregledati i ustanoviti uzrok kvara što je prije moguće. Čovjek me nakon nekog vremena obavijestio kako je ustanovio da su dva zavrtnja/šarafa na desnom prednjem kotaču prepiljena do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje. (Naime, pokupio sam zavrtnje/šarafe, tj. njihove ostatke, na mjestu nezgode i ponio ih sa sobom).

Nije prvi puta da se netko „igra“ zavrtnjima/šarafima na kotačima mojega auta. Jednom su ih samo odšarafili napola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno „drnda“ pa ne primijetim odmah promjenu.

To je inače jedna od češćih metoda „opstrukcije“. S obzirom da današnji dan mogu računati kao „rezervni“ rođendan evo i „rođendanske“pjesme „majstorima…”

Podsjetimo da je Saša Leković izložen stalnim prijetnjama već godinu i pol dana, otkako je postao predsjednik Hrvatskog novinarskog društva. Posljednji puta Leković je bio spomenut i u pismu kojeg je prije desetak dana zaprimila Sandra Bartolović, novinarka Forum.tm, na kojemu je stajao potpis ‘Ustaške zmije’. Nekoliko dana prije toga, Leković je bio spomenut i u prijetećem pismu kojeg je primila ravnateljica Hine Branka Gabrijela Valentić, koje je bilo potpisano sa ‘Jedan HOS-ovac’.