Sulm ndaj ekipit të Kallxo.com, Mitrovicë e Veriut, 09.12.2022

  0
  88
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Shkodrane Dakaj dhe Valdet Salihu
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Shkodrane Dakaj dhe Valdet Salihu
  Data 09/12/2022
  Qyteti Mitrovice e Veriut
  Lloj i incidentit Sulmet aktuale ndaj gazetarëve
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Shkelësi / i dyshuari Grupe te maskuara serbe
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Kallxo.com
  Burimi Kallxo.com
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Grupe te maskuara serbe
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është thellësisht i shqetësuar për sigurinë e gazetarëve që raportojnë nga kjo pjesë e vendit, njëherësh e dënon fuqishëm sulmin, dhe kërkon sërish nga Policia e Kosovës që të kujdeset për të ofruar kushtet e duhura të sigurisë që gazetarët të raportojnë sigurtë nga kjo pjesë e vendit.

  Ekipi i Kallxo.com është sulmuar mëngjesin e sotëm në Mitrovicën e Veriut nga një grup i maskuar i serbëve.

  Vetura në të cilin po udhëtonin gazetarja, Shkodrane Dakaj dhe producenti Valdet Salihu u sulmua në afërsi të Shkollës Teknike.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është thellësisht i shqetësuar për sigurinë e gazetarëve që raportojnë nga kjo pjesë e vendit, njëherësh e dënon fuqishëm sulmin, dhe kërkon sërish nga Policia e Kosovës që të kujdeset për të ofruar kushtet e duhura të sigurisë që gazetarët të raportojnë sigurtë nga kjo pjesë e vendit.