Istraga o praćenju urednika “Južnih vesti” tačno godinu dana bez pomaka

0
297
Source/Author: Južne vesti, S.M.
Source/Photo: Foto: P.B. (Kola iz kojih je sniman Blagojević)

NIŠ, 21.03.2018. – Ni nakon godinu dana otkako je glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević prijavio policiji da ga nepoznata osoba snima kamerom iz automobila parkiranog ispred Suda u centru Niša, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, istraga ne napreduje. U Tužilaštvu dodaju da su im iz Policijske uprave Niš poslednji put poslali izveštaj pre 8 meseci.

U večernjim satima 21. marta 2017. godine, Blagojević je primetio da je u njega neko uperio objektiv kamere iz nepropisno parkiranog “golfa 5”, sa registracijom NI 094 ŽČ. Uprkos svim poznatim podacima, fotografiji automobila i prijavi policiji, istraga već godinu dana “tapka u mestu”.

U Tužilaštvu kažu da nije poznat vlasnik automobila, niti identitet osobe za kamerom, kao i da policija već 8 meseci ne šalje nikakve izvaštaje u vezi sa ovim slučajem.

Obaveštavamo vas da je poslednji izveštaj Policijske uprave u Nišu, po zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, dostavljen dana 17. 7. 2017. godine, a u navedenom izveštaju se ne ukazuje na identitet lica koje je snimalo Predraga Blagojevića dana 21. 5.2017. godine – navode u Tužilaštvu.

Dodaju i da je “postupanje policije po zahtevu Tužilaštva i dalje u toku”.

Policija ćuti

Zbog čega tužilaštvu ne dostavljaju izveštaje, novinari nisu uspeli da saznaju ni u MUP-u, ni u niškoj Policijskoj upravi.

I jedni i drugi već mesecima odbijaju da odgovore na pitanja o tome šta su tačno preduzeli da bi otkrili ko je vlasnik automobila i ko je te večeri njime upravljao, ali i da prokomentarišu tvrdnje Osnovnog tužilaštva da su mesecima odbijali da odgovaraju i na njihove “urgencije”.