NUNS osudio napad na vlasnika TV Spektri

0
323
Source/Author: NUNS
Source/Photo: Foto: Bujanovacke

BUJANOVAC, 06.05.2017. – Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje napad na Dželjaja Behljuljija, jednog od vlasnika bujanovačke Televizije Spektri. NUNS poziva nadležno tužilaštvo da protiv napadača pokrene postupak u skladu sa zakonom.

Jonuz Musliju, predsednik Skupštine Bujanovca sa dvojicom sinova napao je Dželjaja Behljuljija, saopštio je menadžment TV Spektri koja program emituje na albanskom jeziku.

Prema saopštenju, incident se dogodio u subotu, 29. aprila, u prepodnevnim satima u jednom kafiću u centru Bujanovca a ozbiljniji fizički sukob je sprečen zahvaljujući prisebnosti prisutnih gostiju.

„Dok je Behljulji pio kafu, prišli su mu Muslijevi sinovi koji su počeli da ga vređaju i prete fizičkim nasiljem. Do fizičkog sukoba nije došlo zahvaljujući prisebnosti prisutnih gostiju“, tvrde u TV Spektri.

Brat napadnutog Dželjaja, Nedžat Behljulji, inače suvlasnik TV Spektr, za pravnu službu NUNS-a izjavio je da je povod napada  uređivačka politika tog medija koji je kritički nastrojen prema predsedniku Skupštine Bujanovac, koji je uz to i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

“Kritički smo bili nastrojeni prema Muslijuu povodom njegovog nastupa u vezi sa Tačijem, Ramom i podrške izjavama o velikoj Albaniji. Muslijua smo kritikovali i zbog toga što prima dve plate kao predsednik Skupštine Bujanovac i Nacionalnog saveta i ironično ukazivali da su njegova primanja veća od premijera i predsednika Srbije. Nedavno smo emitovali i prilog o tome da je u prostoru gde je 15 godina bilo sedište Muslijuove stranke njegov sin otvorio kafić”, naveo je Nedžat Behljulji za NUNS.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je o slučaju obavestila Tužilaštvo.