NUNS uputio javnu kritiku Ivici Ilievu

0
348
Source/Author: NUNS

BEOGRAD, 01.09.2017. – Nezavisno udruženje novinara Srbije oštro osuđuje bahato, uvredljivo i, pre svega – neodgovorno ponašanja Ivice Ilieva, prema novinarima i upućuje javnu kritiku sportskom direktoru i bivšem fudbaleru Partizana.

Na uobičajenoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen Ognjen Ožegović, novi fudbaler aktualnog šampiona države, Iliev je, revoltiran pitanjem o navijačkoj pripadnosti Ožegovića, besno vikao na novinare a onda sam odgovorio na nezgodno pitanje umesto novog napadača “crno-belih”!

“Svi znamo da si počeo u Zvezdi, pojavljivale su se informacije da te navijači Partizana ne žele, kako ti gledaš na to?” – glasilo je pitanje novinara,

“Prestanite više sa tim pitanjima. Mi smo sportisti! Ja sam sportski direktor i ja pravim tim! I tačka. Neću polemiku ni sa kim više. Ovo pitanje se više neće postavljati”, neprimereno je reagovao Iliev.

Ovo nije prvi put da sportski direktori, treneri i menadžeri određuju ko će i šta će pitati, na šta će a na šta neće odgovarati dokazujući na taj način da im nije stran manir ponašanja prema novinarima prepisan od aktuelnih političara.

Nezavisno udruženje novinara Srbije još jednom podeća sportske radnike, bez obzira iz kog kluba ili sporta dolazili, da je neprihvatljiv bilo kakav posredni ili neposredni pritisak na novinare i medije koji su, i kad su sportske teme u pitanju, kontrolori društvenih procesa i zastupnici javnog interesa.