Odloženo suđenje za paljenje kuće novinaru, advokati odbrane u izolaciji zbog korona virusa

0
78

Suđenje zbog paljenja kuće novinara Žig info, Milana Jovanovića, koje je trebalo da bude održano danas u Palati pravde, odloženo je zbog izostanka dva advokata odbrane. Ovaj postupak se i dalje nalazi u fazi glavnog pretresa.

Advokati Ivica Vuković i Viktor Gostiljac, branioci Dragoljuba Simonovića u ovom postupku, poslali su juče dopis sudu u kome kažu da neće prisustvovati današnjem pretresu jer se nalaze u samoizolaciji zbog kontakta sa osobama koje su zaražene korona virusom zbog čega se obojica nalaze u samoizolaciji.

Pored njih i stručni savetnik odbrane Aleksandar Đorđević, koji je trebalo danas da iznese svoje mišljenje o proceni štete koju je požar učinio kući, nalazi se u izolaciji zbog korona virusa.

“Nije dobro što se tiče ovog virusa i čitave situacije u kojoj se nalazimo,” rekao je sudija Slavko Žugić. “To je razlog zbog koga danas ne možemo da radimo”.

Sudija Žugić je rekao da je njegova namera bila da se do kraja jula održi još jedan glavni pretres, kao i da se u avgustu održe još dva ali da to neće biti moguće.

Zbog toga je za poslednju nedelju avgusta zakazao četiri pretresa za redom, od 24. do 27. avgusta.

Na današnji glavni pretres došao je oštećeni Milan Jovanović koji je rekao da se njegova supruga, Jela Deljanin, nalazi u bolnici nakon operacije kuka, a na pretresu je bio i zamenik javnog tužioca Predraga Milovanovića i advokatice oštećenih i dva sudska veštaka koja su trebalo da svedoče.

Na pretresu je bio i prvookrivljeni Dragoljub Simonović, kao i druga dva okrivljena, Vladimir Mihailović i Igor Novaković. Aleksandru Marinkoviću, koji je u bekstvu i koji je optužen da je bacio Molotovljev koktel na kuću novinara, sudi u odsustvu.