Sudsko veće u slučaju Ćuruvija: Spremajte završne reči

0
289
Source/Author: N1 / Nikola Radišić

BEOGRAD, 26.09.2018. – Da li su podaci sa baznih stanica mobilne telefonije o kretanju optuženih u vreme ubistva Slavka Ćuruvije menjani pre nego što su analizirani i prikupljeni od provajdera mobilne telefonije u tom trenutku? To su pitanja na koje odbrana i dalje traži odgovore.

Sumnjaju u verodostojnost podataka koje su analizirali BIA i policija ali odustaju od ranijeg predloga da saslušaju i trećeg člana tima koji je podatke analizirao Vladimira Đokića.

Oni tvrde da je izveštaj o tome koji je napisan 2012. sporan i veruju da ga sud neće uzeti u razmatranje.

Tužilaštvo međutim smatra da je odbrana kontradiktorna – traži uvid u sadržaj originalnih nosača podataka preuzetih od Mobtela da bi utvrdili njihovu verodostojnost, a ne žele da saslušaju čoveka koji je dovoljno stručan da to razjasni.

Pošto je odbrana odustala od saslušanja Đokića, taj predlog podneli su zastupnici porodice Ćuruvija. Kažu da žele da stave tačku na spekulacije odbrane da je neko menjao podatke pre nego što su dostavljeni na analizu policiji i Bezbednosno informativnoj agenciji.

Tačku na dilemu ostaviće sud – 31. oktobra doneće odluku o svim predlozima advokata.

Sudsko veće uputilo je i direktnu poruku svim učesnicima u procesu: “Počnite da spremate završne reči, došli smo do kraja”.