Sumnjivo bušenje guma kod Ražnja i ekspresni šleper, neprijatnost i za ekipu N1

0
376
Source/Author: Milan Stojanović
Source/Photo: Foto: N1

NIŠ, 01.02.2020. – Da li vozače sa stranim registarskim tablicama vrebaju drumski razbojnici na autoputu kod Ražnja, koji im naprave štetu, a onda pomoć debelo naplate – trebalo bi da otkrije istraga, pošto se Agron Beriša iz Prištine obratio Policijskoj upravi u Nišu i ispričao sve o neprijatnosti u kojoj se našao. Neprijatnost je doživela i naša ekipa kada je pokušala da razgovara sa predstavnicima ražanjskog servisa čije se vozilo, slučajno ili ne, tada našlo na licu mesta.

Vraćao se sa puta iz Slovenije i u blizini benzinske stanice od Ražnja prema Aleksincu, našao se u situaciji koja je njega, suprugu i maloletnu ćerku – mogla da košta života.

“Vidim nešto belo, kao da ga je neko bacio ispred mene. Pokušao sam da izbegnem, ali mi je to pocepalo zadnju gumu”, kaže Agron Beriša, snimatelj iz Prištine.

Zbog mraka, nije uspeo precizno da uoči šta se sa strane dešavalo, ali je siguran da je na lancu kojeg je pregazio – puno metalnih šiljaka, koje je i fotografisao. Sumnjivim dešavanjima tu nije kraj.

“Za pet minuta dolazi šlep služba, kamion. I ovaj me pita da li hoću da me odšlepa. Ja pitam koliko košta, dobijam odgovor – 150 evra. Kažem mu da je to mnogo za takvu službu”, nastavlja priču Beriša.

Onda je, navodi, vozač šlep-kamiona počeo da se “pogađa”. Kompromis je usledio – 80 evra, sa šlepanjem i gumom. A zatim…

“Umesto da vozi u servis, on ulazi u pumpu da vidi ima li još nekog sa pocepanim gumama. Ja ništa, sedim pozadi. Onda iz te pumpe se nekako okrenuo i vratio u traku za Beograd. Uđe u drugu pumpu, ista procedura, da vidi”, prepričava Beriša.

Račun nije dobio, ali je fotografije kamiona i registarskih oznaka napravio, pa se sa njima, dan kasnije, vratio u Niš i sve ispričao i policiji.

Tamo nam je rečeno da je predmet u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu, odakle kažu da je “oformljen predmet” i da je u toku predistražni postupak provere navoda prijavljenog događaja. Oglasiće se nakon sprovođenja “određenih dokaznih radnji”, kada će i odlučiti o daljem toku postupka.

Sagovornik kaže da je mnogo ljudi sa Kosova na istom mestu doživelo isto iskustvo – sa istim kamionom, ali ne misli da su Albanci meta, već putnici u tranzitu.

“To su iste tablice, isti brojevi kamiona za koji sam čitao da se drugima to desilo”, kaže sagovornik N1.

Pošto je spomenut, obratili smo se mejlom Ekspres servisu Lilko iz Ražnja. Odgovor nismo dobili, pa je reporter uživo ponudio da javnost čuje njihovu stranu priče. Odbili su, uz pretnju tužbom.

Dok je ekipa N1 radila na javnom prostoru, jedan od radnika je prišao, zastrašivao, a onda nas i fotografisao. Nekoliko minuta kasnije, legitimisani smo od strane policije i uzeti su nam lični podaci, jer je “prijavljen upad novinarske ekipe N1 na privatni posed”.

 

N1, Milan Stojanović, Niš, 01/02/2020.