8 meseci kasnije: Još se ne zna ko je pratio Blagojevića

0
349
Source/Author: Južne vesti
Source/Photo: Foto: Predrag Blagojević

NIŠ, 22.11.2017. – Punih 8 meseci otkako je glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević prijavio da ga je nepoznati muškarac ispred Suda, u centru Niša, snimao kamerom, policija nije uspela da otkrije identitet te osobe, a ni pored fotografija i video snimaka sigurnosnih kamera MUP ne uspeva da pronađe automobil iz koga je snimano.

Ko je vlasnik automobila “golf 5”, registracija NI 094 ŽČ, još se ne zna, niti je poznato ko je 21. marta ove godine sedeo za volanom i iz auta parkiranog preko puta Suda video kamerom snimao Blagojevića.

Policijska uprava u Nišu i MUP već mesecima odbijaju da odgovore na pitanja novinara o tome šta su tačno preduzeli kako bi otkrili ko je vlasnik automobila i ko je te večeri njime upravljao, ali i da prokomentarišu tvrdnje Osnovnog tužilaštva da su mesecima odbijali da odgovaraju i na njihove “urgencije”.

Od strane Policijske uprave u Nišu još uvek nam nije dostavljen izveštaj, ali OJT Niš neće odustati od zahteva Policijskoj upravi u Nišu da rade na otkrivanju identiteta lica koje je snimalo Predraga Blagojevića – odgovoreno je 6. juna iz Osnovnog tužilaštva.

Ipak, uz insistiranje brojnih novinarskih i medijskih organizacija, Policijska uprava je dva dana kasnije dostavila Tužilaštvu deo tražene dokumentacije, desetak dana kasnije dopunu, a do kraja septembra je u Osnovno tužilaštvo stigao samo još jedan dopis iz policije.

U navedenim izveštajima se ne ukazuje na identitet lica koje je snimalo Predraga Blagojevića dana – saopšteno je tada iz Tužilaštva.

U otkrivanju vlasnika automobila iz kog je sniman nisu pomogle ni fotografije koje je sam Blagojević sačinio, njegov opis automobila, ali ni brojne sigurnosne kamere koje pokrivaju raskrsnicu ispred zgrade Suda.

Snimala “Služba”?

Prema mišljenju nekoliko kredibilnih sagovornika Južnih vesti koji su nekada radili ili još rade u sektoru bezbednosti, a koji nisu želeli da se otkriva njihov identitet, realna je šansa da iza snimanja stoji neka od srpskih službi bezbednosti.

Nemoguće je da ni uz broj registracije i precizan opis automobila, pa još uz fotografije i video snimke kamera sa zgrade Suda i kamera koje pokrivaju centar grada, policija ne može da otkrije ko je vlasnik auta u roku od samo nekoliko minuta. Ako zaista takvih tablica nema u registru MUP, izvesno je da je reč o autu neke “Službe” – kaže penzionisani inspektor policije.

On dodaje da “veruje da je iste večeri taj automobil prebačen u neki drugi grad i da su mu promenjene tablice”.

Podsetimo, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević je prijavio policiji da ga je nepoznata osoba 21. marta uveče iz parkiranog automobila “Golf 5” u centru grada, ispred zgrade Suda, snimala video-kamerom, a da je, kada je on prišao automobilu, vozač naglo prekinuo snimanje, dao gas i otišao.

Blagojević je policiji predao i podatke o registarskim oznakama, kao i fotografije spornog automobila.