Antonije Kovačević: Vlasnik Ekspresa je hteo da me zaplaši policijom

0
864
Source/Author: NUNS
Source/Photo: kurir.rs

BEOGRAD, 06.03.2017. – Bivši urednik portala nedeljnika „Ekspres“ Antonije Kovačević saslušan je danas u Policijskoj stanici na Novom Beogradu, zbog, prijave vlasnika tog medija Gorana Veselinovića

– Odazvao sam se na saslušanje, bio sam tamo, bili su krajnje profesionalni, ljudima je bilo neprijatno čak su se izvinjavali zbog cele te ujdurme. Ispostavilo se da me je gospodim prijavio za pretnje i ucene zato što sam mu poručio da ću tužiti firmu ako ne ispuni ugovorne obaveze koje ima prema meni – izjavio je Antonije Kovačević za Pravnu službu NUNS-a .

Prema njegovim rečima, “najstrašnija je zloupotreba državnih institucija za lične obračune”

– Nadam se da se te vrste pritisaka neće nastaviti. Kad vam neko pošalje policiju kasno noću, taj čovek hoće da poruči da je on gospodar, da može da hapsi kad hoće, da može da uzme kad šta hoće. Došli su na moja vrata a onda sam telefonskim putem pozvan dobio da se javim sutra ujutru.

* Da li ste prvo primili poziv?

– Ne, prvo su poslali policiju, i sve se to je urađeno u toku jednog dana. A svi koji se bave time znaju da je to procedura koja obično potraje nekoliko dana. Kad neko prijavi muža za nasilje to je procedura, međutim kad jedan tajkun koji je blizak vlasti prijavi novinara kojeg je otpustio zbog benigne svađe i istera na ulicu onda se policijska brigada diže istog dana i šalje na adresu.

Nije bio zainteresovan da čuje moju verziju priče, ni ja ni kolega nismo bili u prilici da se branimo, ni da obrazložimo kako i zašto je došlo do incidenta i usledio je ekspresni otkaz koji nam je uručio glavni i odgovorni urednik. On je incident prijavio vlasniku medija.

Kako sam ja razumeo od policije, on je moje reči da ću da ga tužim shvatio kao pretnje i tu je dodao još neke stvari, da sam mu pretio, kako sam ga ucenjivao…

Ne postoji nijedan dokaz moje pretnje ili ucene. Ovo je bio pokušaj da mi on pokaže koliko je moćan i da mi utera strah u kosti ne bih li dobro razmislio da li ću sutra u javnosti izneti nešto vezano za kompaniju čiji je on vlasnik. Ja sam to tako shvatio – izjavio je Antonije Kovačević za NUNS.

U ponedeljak, 27. februara, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Ekspresa“ Milan Bečejić i urednik portala tog nedeljnika Antonije Kovačević dobili su otkaze od glavnog i odgovornog urednika Ivana Cvejića. Prema rečima Kovačevića, Cvejić im je dao otkaze bez prethodnog upozorenja ili obrazloženja.