Identifikovan osumnjičeni za pretnje Nedimu Sejdinoviću na Fejsbuku

0
343
Source/Author: Cenzolovka
Source/Photo: Foto: Medija Centar

BEOGRAD, 23.08.2017. – Policija je identifikovala 21-godišnjeg mladića koji je preko Fejsbuka pretio predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću i podnela protiv njega krivičnu prijavu.   

Mladić, koji je državljanin Bosne i Hercegovine, osumnjičen je da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, saopštio je MUP.

Sejdinović je, inače, aprila dobio na desetine pretnji na svom privatnom Fejsbuk profilunakon što je objavio fotografiju žute patke, simbola „Ne davimo Beograd“, uz poruku „Srećan Veliki patak svima koji slave“.

U komentarima je nazivan „balijom“, „muslimanom“, „autonomašem“, kao i da je „soroševac“, i da se sprda sa hrišćanskim praznikom.

„Šta misliš kako bi bilo da se mi Srbi sprdamo sa vašim Alahom? Misliš da je to tvoje pravo ili da je opasno to što radiš“, jedna je od poruka koja je stigla Sejdinoviću.

Sejdinović je uvrede i pretnje odmah prijavio nadležnima, da bi nekoliko dana potom Više javno tužilaštvo poruke sa dva profila okarakterisalo kao pretnje i uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za borbu protiv tehnološkog kriminala Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv protiv organizovanog kriminala.