Istraga o prebijanju novinara agencije Beta u toku

0
397
Source/Author: FoNet

BEOGRAD, 27.11.2017. -Iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića FoNetu je danas rečeno da je istraga o prebijanju novinara agencije Beta Miloša Đorelijevskog na protestu Srpske radikalne stranke 29. jula 2008. godine “u toku” i da je sprovodi radna grupa koja se bavila tim događanjima.

Đorelijevskog je policija prebila kod podžemnog prolaza na Terazijama, iako se legitimisao kao novinar, a sve to su posmatrala dvojica kolega.

On je, posle prijavljivanja slučaja policiji, dao kratku izjavu, i posle toga nikad nije kontaktiran, čak ni kad mu je pre tri godine Stefanović obećao da će se lično založiti da se taj slučaj rasvetli.

Radna grupa koja je istraživala postupanje policije tokom suzbijanja nereda koje su radikali izazvali posle protesta zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića uspela je da razreši slučaj prebijanja učesnika mitinga Ranka Panića, koji je nekoliko dana kasnije umro u bolnici.

Pripadnik niškog odreda Žandarmerije optužen je da je Paniću čizmom naneo povrede od kojih je kasnije umro i njemu je suđenje u toku.

Stefanović je danas izjavio da nema informaciju dokle je stigla istraga o prebijanju Đorelijevskog i obećao da će tokom dana dati informaciju, što je iz njegovog kabineta i učinjeno, objašnjenjem da je istraga i dalje u toku i da slučaj nije zatvoren.