Jedan postupak za napade na novinare tokom zakletve

0
390
Source/Author: Beta
Source/Photo: Foto: Insajder.net

BEOGRAD, 02.06.2017. – Tužilaštvo je pokrenulo objedinjeni postupak povodom jučerašnjeg napada na novinare na skupu pristalica Srpske napredne stranke ispred Skupštine Srbije, objavio je Insajder.net. Novinarka Danasa, Lidija Valtner ranije je potvrdila za N1 da je pokrenut postupak zbog napada na nju ispred Skupštine. Insajder.net je objavio da su u Tužilaštvo pozvani novinarka lista Danas Lidija Valtner, novinarka Insajdera, novinar i fotograf VICE-a i novinarka Radio Beograda.

Novinarka dnevnog lista Danas napadnuta je ispred Skupštine Srbije dok je uzimala izjavu od jednog čoveka koji je udaljen sa skupa jer je nosio transparent protiv vlasti.

Novinari Insajdera i VICE-a napadnuti su pokušavajući da zabeleže osobe u civilu kako lome transparente demonstrantima, a novinarka Radija Beograd napadnuta je pokušavajući da postavi pitanje muškarcima u civilu koji su sprečavali građane da izađu iz podzemnog prolaza na Terazijama.

Lider SNS Aleksandar Vučić juče je polagao svečanu zakletvu preuzimajući dužnost predsednika Republike, a ispred parlamenta su se okupile njegove pristalice.