Mediji da vrše javni pritisak na rješavanje sudskih procesa koji se tiču ratnih zločina

0
392
Source/Author: BHN
Source/Photo: BHN

 

Dragana Erjavec

Boračko jezero, 18.07.2017. – “Mediji i novinari mogu doprinijeti procesu suočavanja sa prošlošću kroz vršenje javnog pritiska na rješavanje sudskih procesa koje se tiču ratnih zločina”, poručila je Dragana Erjavec, novinarka BIRN –a i urednica magazina TV Justice učesnicima i učesnicama Novinarske akademije (NA2017) na Boračkom jezeru. Prikazani su inserti iz serijala magazina TV Justice.

Marko Radoja

Gost predavač drugog modula NA2017 bio je i novinar i voditelj televizije Al Jazeera Balkans Marko Radoja. Polaznici i polaznice radionice danas su se bavili analizom informativnih priloga različitih javnih i privatnih televizijskih emitera o istim događajima iz bliske ratne prošlosti.

 

 

Svečanom dodjelom diploma završen je Drugi modul NA2017 “Uloga medija i medijskog izvještavanja u jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH” na Boračkom jezeru. Ljetni edukativni kamp Novinarska akademija 2017, šesti po redu, održan je u dva modula u periodu od 9. do 18. jula 2017. godine uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Radionica je okupila učesnike/učesnice iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Bileće, Zenice, Sokoca, Brčkog, Gračanice, Kalesije, Čelinca, Jablanice, Velike Kladuše, Žepča, Iljaša i Vogošće.