Najoštrije kazniti napadače na novinara Senada Župljanina

0
488
Source/Author: [:rs]NUNS[:]

BEOGRAD, 06.09.2016. – Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje huliganski fizički napad na novopazarskog novinara Senada Župljanina i poziva nadležno tužilaštvo da pokrene odgovarajući krivični postupak protiv trojice identifikovanih nasilnika.

Odeljenje za informisanje Gradske uprave Novog Pazara saopštilo je da su njihovog fotoreportera Senada Župljanina juče pre podne fizički napali pripadnici obezbeđenja Muamera Zukorlića.

U saopštenju se navodi da je Župljanin napadnut tokom radnog zadatka, dok je fotografisao nelegalno izvođenje građevinskih radova na gradskom trgu.

U izjavi za NUNS Senad Župljanin je ukratko opisao napad.

“Dana 05. 09. 2016. negde oko 11h, dobio sam od svog načelnika nalog da na gradskom trgu fotografišem objekat na kojem su se trenutno izvodili neki radovi. Dok sam završavao fotografisanje kroz objektiv sam primetio čoveka koji je video šta radim i odmah počeo da mi preti. U jednom trenutku naredio je nekome da me sustigne i oduzme mi foto aparat. Dok sam se udaljavao sa mesta događaja sustigla su me tri meni  nepoznata mladića i pokušali da mi oduzmu foto aparat, što, naravno, nisam dozvolio. Sve vreme su me šikanirali. Jedan od njih mi je rekao ‘izbriši muftiju i biće sve uredu’. Odgovorio sam mu da na mojim fotografija nije muftija, ali mi on nije poverovao već me udario po levoj nozi i oborio na asfalt. Dok sam ležao na ulici njih trojica su nasrtali na mene i na foto aparat. Ko zna šta bi se desilo da se sa u tom trenutku nije pojavio čovek, kasnije sam saznao da je inspektor MUP-a Barac, koji me zaštitio”, navodi Senad Župljanin.

O drskosti napadača svedoči i to što je jedan od njih nastavio da udara Župljanina dok je ležao, i dok je inspektor pokušavao da prekine nasilje.