NDNV: Ponovo uništena tabla sa natpisom našeg udruženja

0
293
Source/Author: Nezavisno društvo novinara Vojvodine

NOVI SAD, 11.09.2017. – Tokom vikenda je ponovo, po ko zna koji put, uništena tabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine ispred naše kancelarije u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu.

Tabla je, kao što se vidi na fotografiji koju prilažemo, iškrabana do neprepoznatljivosti, a dva dana ranije je na njoj osvanula i nalepnica na kojoj je prekriženo lice programskog urednika NDNV-a Dinka Gruhonjića uz tekst “Miletićev a ne Dinkov grad”.

Tabla sa natpisom NDNV-a, kao i naše poštansko sanduče, mnogo puta su bili na meti nasilnika, a rukovodioci našeg udruženja i naši saradnici dugo su već, a u poslednje vreme intenzivirano, predmet velikog broja pretnji smrću i drugih verbalnih napada.

Jasno je da su kontinuirani incidenti deo sistematskog pritiska na naše udruženje, a u sklopu ukupnih pritisaka na sve organizacije i pojedince koji imaju kritički otklon prema vlasti.

I ovaj incident ćemo prijaviti policiji i drugim nadležnim organima, ali nažalost bez velikih očekivanja da će počinilac biti pronađen i primereno kažnjen, jer do sada niti jednom niko za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima – nije odgovarao.