Pored Podgorice, i Kolašin dobija lokalnu RTV

0
427
Source/Author: SMCG
Source/Photo: Opstina Podgorica

PODGORICA, 17.08.2020. – Crnogorska medijska scena od nedavno je bogatija za dva lokalna javna emitera – RTV Podgorica i RTV Kolašin. 

Uprkos lošim finansijskim uslovima u većini lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori, lokalne samouprave u Podgorici i Kolašinu su odlučne da svoj rad ubuduće mogu da predstave i na “svom” mediju.

RTV Podgorica izabrao je članove i predsjednika Savjeta, kao i vršioca dužnosti direktorka.

“Nakon što je na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada formiran Savjet D.O.O.lokalnog javnog emitera Radio televizije Podgorica, danas je održana i konstitutivna sjednica Savjeta na kojoj su birani organi upravljanja. Savjet je jednoglasno odlučio da Živko Andrijašević bude izabran za predsjednika Savjeta, dok je Predrag Vučinić imenovan za vršioca dužnosti direktora Radio- televizije Podgorica. Savjet će u narednom periodu donijeti Statut a takođe je dužan da u roku od 15 dana od dana donošenja Statuta, raspiše javni konkurs za izbor direktora”, saopštili su iz Glavnog grada.

U međuvremenu, počeli su sa emitovanjem testnog programa na lokalnom radiju.

Svoj mediji formirala je i Opština Kolašin – Prema podacima sa sajta Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) doo Javni emiter Radio televizije (RTV) Kolašin registrovana je 24. jula. To se desilo mjesec i po nakon što je Savjet RTV imenovao v. d. direktora tog javanog emitera.

Trenutno je registrovano 14 lokalnih javnih emitera.