Novinar Danasa nepoželjan na događajima gradske vlasti

0
322
Source/Author: [:rs]Danas, Autor: A. Popović- I. Nikoletić [:]

BEOGRAD, 14.02.2017. – Informativna služba Grada Beograda odlučila je da prisustvo novinara Danasa nije poželjno na događaju na kome je trebalo da se pojavi gradski menadžer Goran Vesić, zbog mogućih “škakljivih pitanja” pa je našeg novinara jednostavno vratila sa zakazanog dešavanja.

Još “škakljivije” je to što je događaj najpre otkazan, a zatim poziv za isti prosleđen samo odabranim medijima.
Naime, redakcija Danasa je u petak dobila poziv od gradskog Sekretarijata za informisanje da prisustvuje obilasku novopostavljene rampe za invalide na Keju oslobođenja 13d, gde je trebalo da budu gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Zemun Dejan Matić, v.d. sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i direktor JKP „Beograd put” Ivan Tejić.

Međutim, kada se naš novinar pojavio na mestu sastanka, iznenadio je gradsku PR službu, koja nije očekivala dolazak bilo koga iz redakcije Danasa.

– Predstavnik iz PR službe me je pitao iz kog sam medija, a kada je čuo da sam iz Danasa, hteo je da zna da li ću postavljati neka “škakljiva pitanja”. Zatim mi je rekao da je poziv Danasu jutros otkazan, “zbog nekih tekstova koje ste pisali prethodnih dana”- ispričao je naš kolega.

Posle par obavljenih telefonskih poziva, predstavnik PR službe svim novinarima je rekao da se događaj otkazuje zbog “sastanka gradskog menadžera sa delegacijom iz Mađarske”. Takođe je našem novinaru predočeno da “nije dobro razumeo razlog otkazivanja” i da će Danas “redovno biti pozivan na sve događaje”.

I posle svega, gradski menadžer Goran Vesić ipak je juče otvorio rampu, a vest je objavljena na sajtu gradske službe za informisanje. Vest su takođe objavili Studio B i agencija Tanjug.

Mejl o otkazivanju događaja zaista je stigao juče rano ujutru, a u zaglavlju nije moglo da se vidi kome je još poslat. Kako smo saznali, isti mejl dobila je i redakcija televizije N1, pa se niko od njihovih novinara nije ni pojavio na događaju. Na mestu okupljanja, ipak je bilo nekoliko novinarskih ekipa. Naš kolega je od njih saznao da su neke redakcije ubrzo nakon otkazivanja dobile i novi poziv za isto dešavanje. Ipak, kako nespretno odigrano izbegavanje nepoželjnih medija nije krenulo po planu, gradska info služba odlučila je da bi bilo pametnije da sve novinare vrati sa događaja. Kako pretpostavljamo, razlog ovakvog ophođenja Grada prema kritički nastrojenim medijima posledica je aktuelnih tekstova o umešanosti gradonačelnika Siniše Malog u rušenje u Savamali.