NUNS osudio “nadziranje” izveštavanja TV N1

0
336
Source/Author: NUNS

BEOGRAD, 08.11.2017. – NUNS oštro protestuje zbog još jednog ometanja u radu novinarske ekipe TV N1. Njih je danas, dok su na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru radili anketu s građanima, pratila i telefonom snimala ženska osoba koja se predstavila kao radnica opštine Voždovac.

Novinari u Srbiji odavno nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada ili pretnji. Jedan od važnih vidova pritiska odnosi se i na zabranu novinarima da izveštavaju sa određenih mesta, praksa da neki novinari/mediji nisu ni pozvani na određene događaje od javnog interesa čime im je uskraćeno pravo da obavljaju svoj posao, a evo sada imamo patentiran i svojevrsni “nadzor izveštavanja”, što predstavlja određeni pritisak na novinare.

NUNS upozorova da je najnoviji incident logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja TV N1 kao “američke televizije” i apeluje da se sa tom praksom prestane.

Pozivamo Službu za informisanje SO Voždovac, predsednika opštine Voždovac i  koji je bio svedok ovog incidenta ali i SNS, koji je kadrirao u ovoj beogradskoj opštini, da javnosti pruže objašnjenje za ovaj nesvakidašnji čin.