NUNS pozdravlja hapšenje: “Kad hoće, država može”

0
345
Source/Author: NUNS
Source/Photo: Foto: Medija centar

BEOGRAD, 26.10.2017. – Nezavisno udruženje novinara Srbije pozdravlja brzu i profesionalnu istragu i hapšenje osobe koja je pretila smrću predsedniku NUNS-a Slaviši Lekiću i njegovom ocu.

„Ovo je dokaz da kad hoće, država može. Zahvaljujem se policiji koja je ekspresno uhapsila osumnjičenog kao i svima onima koji su inicirali hitro postupanje. Očekujem da istraga utvrdi motive i identifikuje eventualne nalogodavce pretnji ali, takođe, očekujem da policija sa istom pažnjom postupi i u slučaju provale, pre skoro sto dana, u stan novinarke Dragane Pećo; incidenata na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića, pre skoro 5 meseci, kad su osobe iz stranačkog obezbeđenja SNS napale novinare i građane; pokušaja ubistva Dejana Anastasijevića; u slučajevima do danas nerešenih ubistava Dade Vujasinović pre 23 i Milana Pantića, pre deset godina ili otkrivanja nalogodavca ubistva Slavka Ćuruvije, likvidiranog pre 18 godina. To nije uslov, to je samo put ka punom poverenju medijske zajednice u pravdu i državu”, izjavio je Lekić.

Ranije danas, MUP je saopštio da je uhapšen N. V. (58) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je uputio pretnje smrću predsedniku NUNS-a Slaviši Lekiću i njegovom ocu.