Odbijena tužba Dragana J. Vučićevića protiv Jugoslava Ćosića

0
439
Source/Author: Beta

BEOGRAD, 05.06.2017. – Viši sud u Beogradu odbio je tužbu urednika lista Informer Dragana Vučićevića za povredu časti i ugleda protiv novinara Jugoslava Ćosića zbog intervjua koji je dao za list Blic, saopštila je Advokatska kancelarija Tomanović.

Kako se podseća u saopštenju, Ćosić je 16. novembra 2012. godine dao intervju pod naslovom “Umesto departizacije dobili smo talog”, uz izdvojeni deo pod naslovom “Vučićević se cenkao sa Spasojevićem”, koji se odnosio na uticaj zemunskog klana na pisanje lista Nacional.

“Prema stavu suda, kritika je teško zamisliva bez vrednostih sudova koji su inače slobodni, te je Jugoslav Ćosić pokazao dužnu novinarsku pažnju prilikom prezentovanja spornih informacija i sa profesionalnim autoritetom dugogodišnjeg novinara je u smislu člana 10 Evropske konvencije bio i ovlašćen da saopšti svoje informacije i izrazi svoje mišljenje”, navodi se.

Ta advokatska kancelarija je dodala i da je sud obavezao Vučićevića da plati Ćosiću 103.500 dinara na ime troškova postupka.