Oslobođena i druga dvojica koja su pretila uredniku Južnih vesti

0
350
Source/Author: Južne vesti
Source/Photo: Foto: Medija Centar

BEOGRAD, 24.11.2017. – Umesto uslovne zatvorske kazne zbog “ozbiljnih pretnji” koje su uputili uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću, na zahtev Republičkog javnog tužilaštva, Vrhovni kasacioni sud preinačio je presudu niškog suda i oslobodio pukovnika Dobrivoja Stanimirovića i privatnog detektiva Miju Jankovića.

Prema navodima iz presude, niški Viši sud je pogrešno zaključio da su Stanimirović i Janković uopšte pretili novinaru.

Iako su sudije Višeg suda u Nišu zaključile da je reč o “ozbiljnim pretnjama”, stav Vrhovnog kasacionog suda da poruke koje su Stanimirović i Janković uputili Blagojeviću “nisu kod njega (Blagojevića) mogle da izazovu strah”.

Tačnije, sudije Vrhovnog kasacionog suda smatraju da pretnja ne postoji ako u spornoj poruci nije navedeno “tačno određeno zlo: da će napasti na telo ili život pasivnog subjekta ili njemu bliskog lica”.

Nakon što je Vrhovni kasacioni sud prethodno prošle godine preinačio presudu i oslobodio krivice Milutina Ilića, za koga je takođe utvrdio da nije Blagojeviću uputio preteće poruke, najnovijom presudom su i formalno optužbi oslobođeni svi koji su bili optuženi da su pretili Blagojeviću.