Splitska policija istražuje napad na novinara

0
424
Source/Author: Hina, HND
Source/Photo: Hina

SPLIT, 12.10.2017. – Splitska policija utvrđuje sve okolnosti događaja koji se zbio sinoć tijekom krizne situacije na plaži Kaštelet kada je, kako su prenijeli mediji, policajac fizički nasrnuo na novinara portala Index.hr Dragu Miljuša.

U policiji su rekli da su s utvrđivanjem okolnosti događaja započeli još sinoć čim su saznali za incident, te stupili u kontakt s novinarom. Kažu da provjeravaju informacije sa svim sudionicima događaja, kao i sa svjedocima, a budući da to još sve traje, trenutno nemaju kompletirano postupanje u tom slučaju.

Neslužbeno se doznaje kako su osim kriminalističke policije koja radi na slučaju u njega uključeni i oni iz Odjela zakonitosti postupanja.

“Namjera nam je utvrditi točne okolnosti događaja i ovisno o utvrđenom poduzet ćemo daljnje potrebne radnje”, kratko je prokomentirala glasnogovornica splitske policije Ana Čepić.

Novinar Index.hr Drago Miljuš sinoć je za svoj medij izvještavao s terena nedaleko plaže Kaštelet na kojoj se od 17.30. pa sve do 19.40 sati odvijala prava drama u kojoj je muškarac (54) prijetio da će se ubiti aktiviranjem bombe što je naposljetku i napravio. Miljuš je medijima ispričao da mu je dok je obavljao svoj posao policajac mobitel bacio u more, dok ga je drugi, a radi se o interventnom policajcu, udario šakom u glavu zbog čega je nešto kasnije u splitskoj bolnici zaradio šav na usnici.

Zbog tog je napada na novinara reagiralo danas i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje je pozvalo policiju da hitno istraži napad i adekvatno kazni napadača na novinara. Priopćenje možete vidjeti ovdje.