Sud vratio Slobodana Arežinu na mesto direktora programa

0
346
Source/Author: Cenzolovka, Denis Kolundžija
Source/Photo: Foto: Medija Centar Beograd

NOVI SAD, 29.05.2017. – Osnovni sud u Novom Sadu poništio je odluku Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine o smeni direktora programa Slobodana Arežine i naložio pokrajinskom javnom servisu da Arežinu vrati na funkciju s koje je smenjen 4. maja prošle godine.

Nepravosnažnom presudom koju je 25. aprila donela sudija Gordana Glavaški, u koju je Cenzolovka imala uvid, poništava se aneks ugovora o radu kojim je Arežina nakon smene premešten na novo radno mesto u okviru RTV.

Sud je stanovišta da odluka Upravnog odbora o razrešenju direktora programa „sadrži niz nedostataka formalne prirode koji je čini nezakonitom“.

Arežina je prošle godine tužio RTV, smatrajući upravo da je odluka o njegovoj smeni nezakonita. Kao razloge za smenu Upravni odbor je Arežini stavio na dušu zanemarivanje obaveze donošenja Plana proizvodnje i emitovanja programa, kao i pad gledanosti.

Sudija Glavaški je u svojoj presudi, međutim, navela da opštim aktima RTV, koji su važili u vreme dok je Arežina bio na funkciji, „nije bilo decidirano regulisano da je sačinjenje Plana proizvodnje i emitovanja bila obaveza direktora programa“.

Na ovu presudu dozvoljena je žalba u roku od 15 dana.