Suđenje po tužbi Žena u crnom protiv “Informera” zakazano za 26. septembar

0
321
Source/Author: NUNS, Vera Barišić
Source/Photo: Foto: Pixabay

BEOGRAD, 14.07.2017. – Suđenje po tužbi organizacije Žene u crnom protiv vlasnika i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista “Informer” Dragana Vučićevića danas je u Višem sudu zakazano za 26. septembar.

Kako je rečeno, tada će biti saslušani Dragan Vučićević i predstavnica Žena u crnom Staša Zajović.

Žene u crnom u decembru prošle godine tužile su Vučićevića zbog teksta “Žene u crnom najveći strani plaćenici” koji je u tim novinama objavljen 9. novembra 2016.

Ta organizacija je navela da su u tom tekstu namerno izneti netačni podaci o visini i načinu finansiranja Žena u crnom sa ciljem da se izvredja, uruši ugled i označi kao državni i nacionalni neprijatelj organizacija koja je poznata po antiratnom, antifašističkom, feminističko-antimilitarističkom aktivizmu.

Pravna zastupnica Žena u crnom Kristina Todorović na današnjem ročištu rekla je da je ta nevladina organizacija tužila Vučićevića zbog povrede ugleda, časti i dostojanstva i da je odustala od tužbe za nadoknadu materijalnu štetu.

Sud je odlučio da u ovom predmetu budu održana dva ročišta, u periodu od osam meseci, s tim što bi na drugom ročištu trebalo da bude pročitana dokumentacija vezana za postupak.