Sudjenje za napad na novinarku ne počinje ni posle 4 godine

0
401
Source/Author: [:rs]Blic[:]
Source/Photo: [:rs]akademijaoxford.net[:]

VRANJE, 23.12.2016. – U Osnovnom sudu u Vranju juče je ponovo, po ko zna koji put odloženo suđenje za napad na novinarku Tanju Janković i njenu porodicu.

Sudija Marija Janićijević odložila je ročište jer jedan od šestorice okrivljenih Nenad Nikolić nije došao, ali se nije ni javio sudu niti poslao opravdanje. Nikolić je o svom izostanku obavestio drugookrivljenog Miloša Vučkovića, a ovaj sudiju Janićijević na početku suđenja. Ni branilac okrivljenih advokat Goran Despotović nije došao na sud.

Sudija Marija Janićijević nije tražila obrazloženje za nedolazak okrivljenog Nikolića, niti je prihvatila zahtev advokata oštećenih da se proveri da li je branilac okrivljenih zaista na drugom suđenju.

Optužnica protiv napadača podignuta je 2013. godine, a do danas suđenje nije počelo.

Očigledno je da sudija Janićijević ne primenjuje sva zakonom propisana ovlašćenja u cilju ekonomičnosti i razumnog roka u kojem suđenje treba da traje – kaže branilac oštećenih advokat Jovan Aleksić.

Sudija Janićijević postala je poznata u javnosti nakon što su se slike sa njenog Fejsbuk profi la pojavile u medijima. Prebačena je da sudi samo parnične predmete, pa će predmet napada na novinarku preuzeti drugi sudija.

O sudovima u Vranju govorila je i ministarka pravde Nela Kuburović, koja je stanje u vranjskim sudovima okarakterisala pre dva dana kao “veoma loše”.