U petak suđenje za napad na novinarke Pinka

0
362
Source/Author: Beta
Source/Photo: Foto: N1

BEOGRAD, 30.01.2018. – Glavni pretres u postupku protiv Dejana Vulićevića koji je optužen za napad na novinarke Pinka zakazan je pred Višim sudom u Beogradu za petak u 10 sati.

Novinarke televizije Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović napadnute su neposredno posle protesta pokreta Dveri i Zdrave Srbije 16. septembra ispred Pinka.

Televizija Pink tada je tvrdila da je Uzelac zadobila potres mozga, a da je Dragović polomljeno rebro, zbog čega su tri dana provele na Urgentnom centru, dok je list Danas objavio medicinski izveštaj sudskog veštaka Branimira Aleksandrića u kojem se navodi da one nisu imale teške povrede.

„Gordana Uzelac zadobila je samo površne nagnječine mekih tkiva u desnom slepoočnom predelu, što predstavlja laku telesnu povredu. Dragović je zadobila samo površne nagnječine mekih tkiva u potiljačnom predelu“, navodi se u Aleksandrićevom nalazu koje je zatražilo Više javno tužilaštvo.

Osumnjičeni za napad na novinarke TV Pink Dejan Vulićević (46) uhapšen je odmah nakon mitinga, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu tada mu je odredio privor do 30 dana. On je pušten da se brani sa slobode.

Vulićević se tereti da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Pokret Dveri saopštio je da se za vreme protesta tog pokreta i Zdrave Srbije ispred zgrade TV Pink u Beogradu nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink i osudili su svaki vid nasilja.