Vukašin Obradović se zaključao u redakciju, ne pušta nikog

0
428
Source/Author: Cenzolovka, Južne vesti, Marija Vučić
Source/Photo: Foto: Medija Centar Beograd

VRANJE, 19.09.2017. – Direktor nedeljnika Vranjske Vukašin Obradović, koji je otpočeo štrajk glađu nakon što je saopšteno da je nedeljnik ugašen, zatvorio se u redakciji i ne pušta nikog, javljaju Južne vesti.

Niko ne može da uđe, još uvek nije jasno zašto je Obradović tamo, a kolege se, prema pisanju ovog portala, polako okupljaju ispred prostorija redakcije.

„Kolegama je poručio da je to njegov vid borbe i da ne želi da razgovara ni sa kim. Ipak, na kratko je otvorio vrata advokatu i bivšem narodnom poslaniku SNS Draganu Nikoliću koji mu je rekao “da mu pruža moralnu i svaku drugu podršku“, navode Južne vesti.

Novinari iz Vranja se okupljaju ispred redakcije Vranjskih, a sve je veći i broj građana.

Podsetimo, juče je iznenada saopšteno da je nedeljnik Vranjske ugašen i da ga više neće biti na kioscima, zbog, kako se navodi u medijima, političkih i finansijskih pritisaka sa kojima su se suočavali.

Poreska inspekcija ih, inače, već nekoliko nedelja kontroliše.

Obradović je danas otpočeo štrajk glađu bez ikakvih zahteva, u želji da, kaže, skrene pažnju javnosti na „sav besmisao borbe za slobodu medija koju je vodio proteklih 30 godina“.

U svom potresnom pismu javnosti on ističe da je njegov čin potez očajnog čoveka, novinara, oca i supruga, koji ne vidi drugi način da zavrpi svoju novinarsku karijeru, a da istovremeno zadrži minimum dostojanstva neophodnog da bi se osećao kao čovek, kao ljudsko biće.

Smatra da u borbi za slobodu medija nije imao mnogo uspeha, „ni vi, ni ja“.

„I vreme je da se suočimo sa tom činjenicom. Nemam ni iluzija da će ovaj moj čin promeniti bilo šta u ovoj nesrećnoj zemlji ogrezloj u nepoštenju, amoralnosti, intelektualnoj i profesionalnoj prostituciji. Ne želim ni da izigravam heroja jer to nisam, pre svega, jer se užasno plašim za budućnost moje, ali i vaše dece. Ali, još je veća bojazan da nikako ne mogu da im pomognem. Ne tražim ničiju ni pomoć ni podršku. Čak ću takve ponude smatrati licemernim. Jer, onda kada je to bilo smisleno, nailazio sam na zatvorena vrata“, kaže ovaj novinar.

Dodao je da nema i neće imati bilo šta da pojašnjava na tu temu, zamolivši javnost da njegovu odluku poštuje.