Vukosavljević: Osuđujemo svaku vrstu nasilja, uz snimke nadležnima lakše da utvrde šta se desilo na skupu SNS-a

0
314
Source/Author: Beta, Inasajder
Source/Photo: Foto: Medija Centar Beograd

BEOGRAD, 16.06.2017. – Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da ohrabruje nadležne da utvrde sve relevantne činjenice o dešavanjima u centru Beograda na dan kada je predsednik Srbije polagao zakletvu i ocenio da je dolaženje do istine sada donekle lakše jer postoje snimci.

“Snažno osuđujemo svaku vrstu nasilja nad predstavnicama medija, bilo da je ono fizičko ili verbalno ali i ograničavanje rada novinara u bilo kojoj situaciji”, rekao je Vukosavljević.

Vukosavljević je ponovio da je to “ugraviran i principijelan stav” Ministarstva, i da sve institucije moraju da rade na sprečavanju nasilja.

Prema njegovim rečima, ministarstvo najoštrije osuđuje nasilje bez obzira na povod i motiv, pod uslovom da se mediji ponašaju u skladu sa propisima, dobrim običajima i standardnom praksom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u juče da je u saradnji s tužilaštvom identifikovalo “sva lica koja se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu”.

MUP je u saopštenju naveo da su te osobe saslušane, a da će izveštaj u toku dana biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.