Анета Додевска, закана по животот, 01.2020

  0
  191
  Земјата
  Пол
  Датум
  Градот
  Вид на напад
  Од кого a : 1 : { i :
  Тип на медиум a : 1
  Дали нападот е пријавен во полиција/власти? a : 1

  Во текот на јануари 2020 година, на новинарката Анета Додевска во приватна порака на Фејсбук и биле упатени закани од лице регистрирано како Ivo Bucim. Заканата била по животот на новинарката – „Ti si eden takov sram za MAKEDONSKIOT NAROD sto treba da si ja smenis verata nikakva, samo ne si ti vinovna jas trebase da te ubijam vecerta dodeka bevte vo gazela“.