Rastet e sulmit të gazetarëve

THIRRJE PËR INTERVISTIM NË CILËSINË E TË DYSHUARIT, MENTOR GJERGJAJ, PRISHTINË,17.05.2021THIRRJE PËR INTERVISTIM NË CILËSINË E TË DYSHUARIT, MENTOR GJERGJAJ, PRISHTINË,17.05.2021

Më 14 maj, gazetari Mentor Gjergjaj është ftuar për intervistim në cilësinë e të dyshuarit nga Prokuroria Themelore e Gjakovës për një rast që...

OFENDIM DHE KËRCËNIM NË DREJTIM TË GAZETARËVE TË GAZETËS EXPRESS, PRISHTINË, 17.05.2021

Zyrtarja e Drejtorisë së Arsimit në Komunën e Prishtinës, Anita Xhabiri ka ofenduar një gazetare të Gazetës Express pasi ajo ka kërkuar qëndrim të...

Pengim në detyrë, Parim Olluri, Prishtinë, 17.04.2021

Drejtor i Gazetës Insajderi, Parim Olluri, mëngjesin e sotëm është intervistuar nga Policia e Kosovës, pas disa publikimeve që mediumi i publikoi mbrëmë rreth sigurimit...

Gjuhë seksiste në drejtim të gazetares, Qendresa Krelani, Prishtinë, 12.04.2021

Trajnerit i futbollit, Tahir Batatina, ka përdorur gjuhë seksite dhe ofenduese në drejtim të gazetares së sportit në RTK, Qëndresa Krelani. Batatina gjatë një emisioni...

Kërcënim dhe pengim në detyrë ndaj ekipit të KALLXO.com, Rahovec, 19.03.2021

Ekipi i KALLXO.com, gazetarja Arbisa Shefkiu dhe kameramani, Denis Slovinja janë kërcënuar dhe penguar nga dy persona në qytetin e Rahovecit. Ekipi është kërcënuar...

Gjuhë linçuese ndaj korrespodentit, Baki Rexhepi, Preshevë, 05.03.2021

Kryetari i Alternativës për Ndryshime, Shqipërim Arifi, ka përdorur gjuhë linçuese në drejtim të korrespodentit të Radio Televizionit të Kosovës, Baki Rexhepi. Arifi mbrëmë përgjatë një interviste...

Sulm fizik në drejtim të gazetarit, Visar Duriqi, Prishtinë, 25.02.2021

Gazetari Visar Duriqi është sulmuar mbrëmë rreth mesnatës nga tre persona të panjohur. Gazetari për medie ka deklaruar se ka marrë trajtim mjekësor në...

Gjuhë linçuese në drejtim të RTV Dukagjinit nga PDK dhe LDK, Prishtinë, 21.01.2021

Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Partia Demokratike e Kosovës kanë përdorur gjuhë linçuese në drejtim të RTV Dukagjinit. Gjuha e tillë linçuese për AGK-në është tërësisht e...

Sulm fizik në drejtim të gazetarit, Valon Syla, Prishtinë, 22.12.2020

Gazetari Valon Syla është sulmuar fizikisht gjatë ditës së sotme. Në një video e cila po qarkullon në rrjetet sociale, Syla shihet duke u grushtuar...

Gjuhë ofenduese dhe kërcënuese në drejtim të gazetarit Arsim Lani, Prishtinë, 01.12.2020

Anëtarja e partisë Lidhja Demokratike e Kosovës – LDK, Melihate Tërmkolli, ka përdorur gjuhë ofenduese dhe kërcënuese në drejtim të gazetarit të Televizionit 7,...
65
Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
31
Sulmet aktuale ndaj gazetarëve
7
Sulmet ndaj mediave dhe organizatave mediale
26
Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
8
Kërcënimet kundër mediave dhe organizatave mediale

Lajme

AGK: Intervistimi i Ollurit nga Policia, shkelje e skajshme e ligjeve që mbrojnë gazetarët dhe mediet

PRISHTINË, 17.04.2021 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës – AGK, që mbrëmë është duke i përcjellë me shqetësim ngjarjet e zhvilluara pas publikimeve të...

Safe Journalists Reports

Vit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve Kërcënime tjera ndaj gazetarëve Sulmet aktuale ndaj gazetarëve Vrasjet e gazetarëve Kërcënimet kundër mediave dhe organizatave mediale Sulmet ndaj mediave dhe organizatave mediale
2015 3 6 3 0 2 1
2016 2 5 5 0 1 2
2017 5 17 1 0 1 0
2018 1 10 3 0 2 1
2019 5 8 7 0 1 0
2020 6 11 4 0 1 2
2021 0 4 1 0 0 1
Тotal: 25 65 31 1 8 7

Aktivitetet

Sulm në drejtim të gazetarit gjatë tubimit “patriotik” në Bjello Polje

Gazetari i Televizionit Vijesti, Sead Sadikoviq u sulmua me 20 mars 2021 rreth orës 20:00 në Bjello Polje, gjatë tubimit “patriotik”, ku ka pësuar lëndime të lehta...

Fushatë denigruese në drejtim të gazetarëve hulumtues të KRIK-ut

Beograd, 22.03.2021 – Rrjeti për Raportim të Krimit dhe Korrupsionit – KRIK, përbëhet nga një grup gazetarësh të cilët mbulojnë krimin dhe korrupsionin, dhe të cilët për...

Persona të maskuar ia thyejnë dhëmbët gazetarit nga Prishtina

Rrjeti SafeJournalists fuqishëm dënon sulmin fizik në drejtim të gazetarit Visar Duriqi në Prishtinë. Në mesnatën e 25.02.2021, Visar Duriqi, teksa po kthehej në shtëpi, u sulmua fizikisht...

Publikimet

TREGUESIT E NIVELIT TË LIRISË SË MEDIAVE DHE SIGURISË SË GAZETARËVE – 2020

Ky raport është vijueshmëri e hulumtimit “Treguesit e nivleit të lirisë së medieve dhe sigurisë së gazetarëve”, i cili paraqet në mënyrë më të...

Treguesit e nivelit të lirisë së medieve dhe sigurisë së gazetarëve – 2019

Ky raport është vijueshmëri e hulumtimit “Treguesit e nivleit të lirisë së medieve dhe sigurisë së gazetarëve”, i cili paraqet në mënyrë më të...

“Ndikimi i Pandemisë Covid-19 në gjendjen ekonomike të gazetarëve, kameramanëve dhe fotoreporterëve”

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) me mbështetje të Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS), sot më 27 tetor, publikoi hulumtimin “Ndikimi...

Kosova e 75 në listë për lirinë e shprehjes.

Kosova është listuar e 75 në nivel botëror për lirinë e shtypit. Kjo është bërë nga organizata Reporterët Pakufi.  Në dallim me vitin 2018,...

Raporti “Paraja publike e shpenzuar në medie – 2018”, 14. 08. 2019 Prishtinë.

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës – AGK të mbështetur nga Balkan Monitoring Public Finances, ka publikuar raportin “Paraja publike e shpenzuar në medie –...

Raporti i plotë, Treguesit e nivelit të lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve, 2018

Raporti i plotë "Treguesit e nivelit të lirisë së medias dhe sigurisë së gazetarëve" e kryer nga Petrit Çollaku. Qëllimi kryesor i raportit të...

Më të lexuarit

Publikimet

Udhëzues për mbrojtjen e fëmijëve në media

Zyrja e UNICEF-it në Kosovë dhe Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës kanë hartuar parime për të ndihmuar gazetarët përderisa raportojnë mbi çështjet...

Treguesit e nivelit të lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve [Kosova 2017]

Ky raport është vijueshmëri e studimit bazë, i cili ka paraqitur në mënyrë më të gjerë situatën e legjislacionit dhe çështjet socio-ekonomike dhe politike në...

Media observatory: Modelet krahasuese dhe reformat e kërkuara të mediave të shërbimit publik

Në këtë vështrim krahasues rajonal të modeleve qeverisëse dhe financimit të mediave të shërbimit publik në vendet e Evropës Juglindore, ne shohim një shumëllojshmëri...

Treguesit për nivelin e lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve

Ky raport paraqet rezultatet e hulumtimit të kryer në kuadër të projektit rajonal Platforma Rajonale e Ballkanit Perëndimor për avokim për lirinë e mediave...

Indeksi i qëndrueshmërisë së medieve

Raporti analizon situatën e indeksit të qëndrueshmërisë së mediave në Kosovë, përmes 5 objektivave: 1) LIRIA E FJALËS; 2) GAZETARIA PROFESIONALE; 3) SHUMËLLOJSHMËRIA E...

Liri e Mediave dhe Siguria e Gazetarëve në Kosovë – Misioni i OSBE-së në Kosovë

Raporti vlerëson liritë e medieve, zbatimin e kornizave ligjore të cilat ofrojnë liri të shprehjes dhe të medieve, qasjen në informata, mbrojtjen e burimeve...

Liria e Shprehjes, Medieve dhe Informimit në Kosovë – Vlerësim i bazuar na Indikatorët për Mediat në një Demokraci, të Këshillit të Evropës

Raporti i përdor indikatorët me qëllim për të konsideruar dhe analizuar spektrin e medieve në Kosovë. Pasi të jetë elaboruar metodologjia e hulumtimit dhe...