Sulm në drejtim të gazetarit gjatë tubimit “patriotik” në Bjello Polje

0
Gazetari i Televizionit Vijesti, Sead Sadikoviq u sulmua me 20 mars 2021 rreth orës 20:00 në Bjello Polje, gjatë tubimit “patriotik”, ku ka pësuar...

Fushatë denigruese në drejtim të gazetarëve hulumtues të KRIK-ut

0
Beograd, 22.03.2021 – Rrjeti për Raportim të Krimit dhe Korrupsionit – KRIK, përbëhet nga një grup gazetarësh të cilët mbulojnë krimin dhe korrupsionin, dhe...

Persona të maskuar ia thyejnë dhëmbët gazetarit nga Prishtina

0
Rrjeti SafeJournalists fuqishëm dënon sulmin fizik në drejtim të gazetarit Visar Duriqi në Prishtinë. Në mesnatën e 25.02.2021, Visar Duriqi, teksa po kthehej në shtëpi,...

SafeJournalists: Gazetari i RTRS-së sulmohet verbalisht nga politikani serb, Shesheli

0
Rrjeti SafeJournalists dënon ashpër sulmin e politikanit serb, Vojsllav Sheshel në drejtim të gazetarit të Radio Televizionit të Republikës Serbe, Natasha Milijanoviq-Zubac. Shesheli, i dënuari...

SafeJournalists: Vojislav Milovancevic pranoi kërcënime me vdekje pasi artikulli i tij...

0
Vojislav Milovancevic, gazetar në portalin serb të lajmeve nova.rs, mori mesazhe fyese dhe kërcënuese, disa prej të cilave përbëjnë kërcënime të drejtpërdrejta me vdekje...

SafeJournalists: Zinaida Djelilovic kërcënohet nga zyrtari i lartë për të drejtat...

0
Zinaida Djelilovic është kërcënuar nga Adnan Cakalovic, zyrtar i lartë në Departamentin për Refugjatë dhe persona të Riatdhesuar në Ministrinë e të Drejtave të...

SafeJournalists: Portali Juzne Vesti pranon kërcënime të tmerrshme me vdekje

0
Portali Juzne Vesti ka pranuar kërcënime të tmerrshme me vdekje drejtuar stafit dhe fëmijëve të tyre. Policia dhe Njësia e Lartë e Teknologjisë së...

SafeJournalists: Sulmohet në pikë të ditës gazetari kosovar Valon Syla

0
Valon Syla u sulmua nga një burrë i cili i thotë që të mos shfaqet më në televizion. Incidenti besohet të ketë ndodhur për...

SafeJournalists: Kërcënime me vdekje në drejtim të gazetarëve të gazetës Nezavisne në Bosnje e Hercegovinë 

0
Kryeredaktorja e gazetws Nezavisne, Sandra Gojković-Arbutina, pas pranimit të kërcënimeve me vdekje është e shqetësuar se shteti përsëri nuk do të identifikojë dhe sanksionojë...

Fushata e EFJ-së: Gazetarët janë #PunonjësEsencial

0
Përgjatë pandemisë gazetarët kanë luajtur një rol krucial. Në ndërkohë që shumica nga ne jemi detyruar të qëndrojmë në shtëpi, ata kanë qenë sytë...

SafeJournalists: Të papranueshme ndalimet dhe abuzimet me të drejtat e njeriut...

0
Dy gazetarë u ndaluan nga policia gjersa raportonin për protestat në rrugë që u shkaktuan nga vrasja policore e Klodian Rashës më 8 dhjetor....

SafeJournalists shpreh shqetësim për presionet e vazhdueshme ndaj medieve në Shqipëri

0
Javët e fundit në Shqipëri ka pasur disa raste që kërcënojnë pavarësinë e punës së gazetarëve në Shqipëri përmes rritjes së numrit të proceseve...